Fijn dat er een Doos Zeven voor je ligt! Wij zijn De Tafel van Zeven, een zeefdrukatelier in Kortrijk. In ons atelier ervaar je het plezier van ambachtelijke zeefdruk. Met deze doos ontdek je hoe je je eigen ontwerp voor zeefdruk zelf kan maken. We nemen je via deze video’s en het instructieboekje in je doos mee doorheen het hele ontwerpproces. Op het einde van de rit ontvang je van ons je eigen zeefdruk prints. Met de hand gedrukt, ‘limited edition’.

Voor je aan de slag gaat met je ontwerp raden we je aan om eerst deze video’s volledig te bekijken en het boekje volledig door te nemen.

Doos Zeven bestellen?

Stuur ons een mailtje: info@detafelvanzeven.be

1. INTRO: WAT ZIT ER IN DE DOOS ZEVEN?

 

2. WAT IS ZEEFDRUK?

 

 

Zeefdruk is een druktechniek waarmee je een reeks van eenzelfde ontwerp kan drukken. In deze techniek kun je volvlakken drukken. Schakeringen zoals in een foto kan je niet met deze techniek drukken. Ook hele kleine details of complexe prenten zijn moeilijk. Met zeefdruk kunnen we de meeste oppervlakten bedrukken die vlak zijn zoals karton of textiel. Elke kleur die je op een zeefdruk ziet is een aparte stap in het proces bij het drukken. In dit filmpje laten we je kennis maken met de techniek.

3. ONTWERP

 

 

Met het materiaal in De Doos Zeven kunnen we 1 ontwerp maken uit 2 kleuren. We kunnen vertrekken van uitgesneden vormen, of van een tekening. In het boekje en dit filmpje leggen we beide technieken uit.

4. MONTEREN

 

 

De uitgeknipte vormen zullen we vastlijmen op de transparante films. We werken hiervoor op het formaat van het millimeterpapier. Er zijn een aantal dingen om mee rekening te houden die we in dit filmpje bespreken.

5. VERZENDEN

 

 

Klaar? Vul het retourformulier in, plooi het dubbel en stop de films ertussen. Bezorg ons je resultaat via de meegeleverde envelop.

6. WAT DOEN WIJ NU MET JE ONTWERP?

 

 

Wij hebben je films goed ontvangen en kunnen jouw ontwerp zeefdrukken. Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? In dit filmpje kun je even binnenkijken tijdens het drukken!